672-normal.jpg

 

17.6.2011  Erika (2v) nukkui eka kertaa isossa sängyssä, eikä tippunut kertaakaan. Hyvä hyvä. Iso tyttö jo, totesi hän. Tänään on lepopäivä kuskille. Ollaan samassa paikassa koko päivä. Reinon mökillä käytiin potkimassa käpyjä. Ja iltapäivällä Tuulan kans tutustuttiin Fornborgin linnakkeen raunioihin. Ja syötiin metsästä ihania metsämansikoita. Mustikkakin oli jo lähes kypsää. Ei taida Tupoksessa vielä olla!

Illalla nähtiin jotain aivan kauheaa. Espanjan tappajaetanoita! Ne on jo Tuulan ja Reinon pihasta sadan metrin päässä. Syövät kaikki kukat ja vihannekset. Sateen jälkeen niitä oli aivan kauheasti. Isoimmat on yli viiden sentin mittaisia. Tekevät 400 munaa kolmesti vuodessa ja ne kaikki 400 saa taas 400 uutta munaa. Heidän tytön pihalta ovat keränneet kilotolkulla etanoita pois, muttei sitä huomaa. Toivottavasti eivät tule IKINÄ Oulun korkeudelle. On semmoinen riesa kyseessä.

Raili näki kahta serkkua, Lauria ja Ailaa, pitkästä aikaa. Viimeksi on tavannut heidät vuonna 1988. Olihan se jo aikakin! Meidän lapset tapas myös pikkuserkkuja. Kielimuuri vain oli hieman (vain hieman) esteenä. Tuula laittoi pöydän täyteen herkkuja. Ikinä ei oo meidän lapset sanoneet jätskille, ei! No, kertahan se on ensimmäinekin.